kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof wordt vaak gezien als de beste prijs/kwaliteit oplossing voor het vervangen van kozijnen. Draaikiepramen zijn iets duurder dan goedkope vaste kunststof kozijnen.

Natuurlijk wil jij graag weten wat je kwijt bent wanneer je kunststof kozijnen wil laten plaatsen in je woning, we geven je graag een prijsindicatie en we vertellen je direct waar je op moet letten bij de aankoop van kunststof gordijnen. Wanneer u in een oude woning woont kunt u ervoor kiezen om uw huidige kozijnen te vervangen door goed isolerende kunststof kozijnen. De hoogte van de prijs hangt er echter vanaf hoeveel ramen uw wilt voorzien van nieuwe kunststof kozijnen.

U begrijpt dat het installeren van nieuwe (kunststof) kozijnen een aardige investering is. Het is echter mogelijk om te besparen op de kosten door te kiezen voor een vakman met scherpe prijzen. Het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Ook de het formaat van het raam en de kwaliteit van het glas hebben invloed op de prijs van de kunststof kozijnen.

Behalve dat de prijzen van kunststof kozijnen per leverancier schelen, heeft de prijs ook vaak te maken met de kwaliteit van de kozijnen. Van alle kozijnen heeft een kunststof kozijn vaak de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je nadenkt over je kozijnen vervangen of nieuwe kozijnen kopen, wil je ook inzicht in de kunststof kozijnen prijzen.

Prijzen van vaste ramen

Bij het aanschaffen van nieuwe ramen, heb je keuze uit drie materiaalsoorten: kunststof, hout en aluminium. Laat je dit allemaal vervangen door houten kozijnen, inclusief een aantal verschillende ramen en extra opties, dan kun je rekenen op een totaalprijs van zeker €33.500. In het geval van houten kozijnen wordt de uiteindelijke prijs voor het grootste gedeelte opgemaakt uit materiaalkosten.

Twee ramen (een draai kiepraam en een vast raam), kunststof exterieur, houten kozijn, schuin boeideel, zinken kraal en schuin boeideel, geschikt voor één kamer. Op deze pagina vindt u de prijzen van de meest voorkomende uitvoeringen van kunststof kozijnen met vast glas en met kunststof ramen in de tabellen met prijzen. Hoe hoog de kosten gaan worden hangt wel af van een aantal keuzes die jij maakt bij het bestellen van je vaste ramen in kozijnen.

Afmetingen Offerte
60×60 cm €100,-
100×100 cm €175,-

Prijzen extra opties van kunststof kozijnen

De grote variëteit aan opties, kozijnen prijzen, kosten en keuze aan materialen maakt het er voor de potentiële koper niet makkelijker op. Zo kunnen kozijnen tegenwoordig in volgende materialen aangevraagd worden: hout, kunststof, aluminium, hardhout en staal. De kosten voor het vervangen van raamkozijnen worden voornamelijk bepaald door: het materiaal, het type raamsoort, het formaat en de extra opties die je kiest. Als u alle raamkozijnen in huis wilt vervangen, dan kunnen de prijzen flink oplopen.

Keuzes voor een bepaald profiel, specifieke kleur en extra opties bepalen de prijs van de kunststof kozijnen. Wanneer je kunststof kozijnen laat plaatsen, heb je de keuze uit veel extra opties. Daarnaast kunnen de kosten voor kunststof kozijnen oplopen wanneer u gebruik wilt maken van verschillende opties en meerprijzen. Om uw een duidelijk overzicht te geven van welke extra opties er zijn hebben wij hieronder een tabel voor u neergezet met de extra opties en de prijzen daarvan.

Extra opties Gemiddelde kosten
Deur €800,- tot €900,-
Ventilatierooster €100,- tot €150,-
Insecten hor €200,- tot €300,-
Drie dubbel glas €500,- tot €800,-

Kosten isolatieglas kozijnen

Door je oude, houten kozijnen te laten vervangen door nieuwe, goedkope kunststof kozijnen op maat kun je de isolatiewaarde van je huis namelijk flink verbeteren. De kosten voor het verwijderen van je oude kozijn en laten plaatsen van het nieuwe houten kozijn zijn gemiddeld € 2.500, inclusief het goed isolerende hr++ glas. Zo is een houten kozijn erg geschikt voor een klassieke woning, terwijl eigenaren van nieuwere huizen vaker kiezen voor kunststof of zelfs stalen raamkozijnen. Omdat er vraag is naar kunststof kozijnen met dubbel glas voor in Engelse stacaravans, heeft in samenwerking met een Engelse leverancier van ramen28mm, deuren en kozijnen een product ontwikkelt dat door eigenaren van stacaravans simpel zelf te plaatsen is, comfortabel en op termijn ook als kostenbesparend wordt ervaren.

Door tegelijk nieuwe kozijnen en isolatieglas te laten plaatsen zit u er het hele jaar warm bij en u bespaart flink op uw energierekening! De combinatie van bijvoorbeeld nieuwe kunststof kozijnen en HR++ isolatieglas kan je zomaar een besparing van 250 euro per jaar opleveren. Het voorzien van een gemiddelde bestaande woning van HR++ glas (in bestaande kozijnen) kost gemiddeld ca. 3500 euro levert elk jaar ongeveer 200-280 euro op aan besparing in de energiekosten (uitgaande van een woning met een HR combiketel, een binnentemperatuur van gemiddeld18 graden, en een gemiddelde gasprijs van 66 eurocent per m3).

Het laten plaatsen van thermopane, dubbel, HR++/+++ of isolatieglas kan uw stookkosten op jaarbasis behoorlijk verminderen. Als u kozijnen op de benedenverdieping gaat vervangen , dan wilt u hier mogelijk veiligheidsglas in laten plaatsen. Als u kozijnen gaat uitkiezen, dan moet u ook een keuze maken uit het soort glas dat u wilt laten plaatsen.

Soort glas Gemiddelde prijs per M²
Dubbel glas €60,-
HR glas €65,-
HR+ glas €70,-
HR++ glas €75,-
Drie dubbel glas €110,-

Voordelen kunststof kozijnen

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de prijs Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Goed nieuws: kunststoffen kozijnen hebben doorgaans een langere levensduur dan houten raamkozijnen! Het houten kozijn mag dan niet de goedkoopste vorm zijn; gebleken is dat de prijs- kwaliteitsverhouding bij houten kozijnen een stuk beter is dan bij kunststof of aluminium kozijnen.

Kunststofkozijnen hebben bijna geen onderhoud nodig, het beslag van de ramen en deuren moet 1 keer per jaar worden gesmeerd. Kunststof kozijnen hebben vele voordelen ten opzichten van houten en aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn vele malen goedkoper in de aanschaf dan houten en aluminium kozijnen.

Een groot voordeel is dat kunststof kozijnen vaak goedkoper zijn dan houten of aluminium. Vergeleken met kozijnen van hout (dat gaat rotten en veel onderhoud nodig heeft) en aluminium, gaan kozijnen van kunststof ontzettend lang mee, gemiddeld minstens vijftig jaar. Sinds enige tijd is het mogelijk om in plaats van, de voor kunststof kenmerkende schuine 45 graden hoekverbinding, te kiezen voor een rechte verbinding zoals deze ook bij houten kozijnen worden toegepast.

  • Het is heel duurzaam
  • Het neemt weinig onderhoud
  • Isolerend voor warmte en geluid
  • Meestal in veel verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Het is recyclebaar en milieuvriendelijk

Hier hebben we nog meer informatie over kunststof kozijnen.

Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 16% goedkoper dan houten kozijnen en circa 20% voordeliger dan aluminium kozijnen en gaan meer dan 70 jaar mee. Hardhouten kozijnen kunnen dus net zo lang meegaan als kunststof kozijnen, maar een groot verschil is dat houten kozijnen zeer veel onderhoud nodig hebben om deze lange levensduur te bereiken. De kwaliteit van uw nieuwe kozijnen kan nog zo goed zijn, maar zonder de juiste montagewijze zal de kwaliteit en daarmee de lange levensduur verloren gaan.

Keurmerken

Het is altijd erg fijn om te zien dat het product wat bij jou thuis wordt gebruikt ook een keurmerk heeft. Nou zijn er op het gebied van kozijnen nogal wat keurmerken, en de een is weer betrouwbaarder dan de ander. Om u een idee te geven hebben wij hier 4 keurmerken die betrouwbaar zijn op een rijtje gezet. Als het product een van deze keurmerken heeft dan weet u dat het goed getest is.

  • VKG Keurmerk (Controleert de kwaliteit en productie)
  • Komo Keurmerk (Controleert de kwaliteit van producten uit de bouw)
  • SKG Keurmerk (Test op sterkte en duurzaamheid van producten in de bouw en vastgoed)
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen (Dit is voor woningen die voldoen aan de norm voor inbraakpreventie en sociale veiligheid)

Bespaartips kunststof kozijnen

Wilt u nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Het huidige houten kozijn is niet goed meer en je besluit een nieuw kunststof kozijn te laten plaatsen Kies je voor een vast raam, dan ben je zo’n € 600 tot € 1.200 kwijt, terwijl je voor een draai- kiepraam rekening moet houden van een prijs die gemiddeld € 200 hoger is. Natuurlijk wil jij graag weten wat je kwijt bent wanneer je kunststof kozijnen wil laten plaatsen in je woning, we geven je graag een prijsindicatie en we vertellen je direct waar je op moet letten bij de aankoop van kunststof gordijnen.

Zoals eerder reeds aangegeven is het laten herstellen van kunststof kozijnen namelijk aanzienlijk voordeliger dan een volledig nieuwe te laten plaatsen. Kozijnen wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk plaatsen. Wilt u er zeker van zijn dat u echt de laagste prijs betaald voor de kunststofkozijnen en het plaatsen ervan?

Met het laten plaatsen van kunststof kozijnen haalt u dus een oplossing voor de langere termijn in huis. Deze techniek is in de afgelopen jaren zo veel verbeterd, dat de houtlook niet meer van echt te onderscheiden is. Naast de keuze voor een houtlook, is het altijd mogelijk uw kunststof kozijnen te plaatsen in elke RAL-kleur die er maar is. Kunststof kozijnen plaatsen kunt u het beste overlaten aan een vakman. Ben je nou opzoek naar houten kozijnen? Bekijk dan onze pagina over houten kozijnen.

Een andere keuze die u nog wel te maken heeft is het soort raam dat u wilt laten plaatsen in uw kunststof kozijnen. Het soort raam: nadat je hebt besloten dat je kunststof kozijnen wilt laten plaatsen, krijg je te maken met de keuze voor het raamtype. Om te besparen op het plaatsen van kunststof kozijnen raden we u aan om gratis offertes te vergelijken Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!